Over Levo

Levo is in 1916 opgericht als onafhankelijk familiebedrijf en dat is het tot op de dag van vandaag zo gebleven. Gevestigd te Franeker en gehuisvest in een ultramoderne fabriek worden plantaardige oliën, frituuroliën, margarines en sauzen vervaardigd. Vooruitstrevend en innovatief wordt continu gewerkt aan kwaliteit en productverbetering. Zo streven wij ernaar continu topkwaliteit te leveren voor onze afnemers.

Maatschappelijk Verantwoord

Al sinds de oprichting heeft LEVO het milieu hoog in het vaandel staan. Met name de laatste jaren zijn er grote wijzigingen doorgevoerd in de bedrijfsvoering en het assortiment. Alles met het oog op zo duurzaam mogelijk produceren. Hierbij wordt rekening gehouden met het milieu en het gebruiksgemak voor de eindverbruiker. Voor de producten worden uitsluitend grondstoffen van vooraanstaande leveranciers toegepast. 

Afvalscheiding

Bij Levo wordt karton en plastic dagelijks gescheiden verzameld. Plastic wordt tot balen geperst zodat het zo efficiënt mogelijk verwerkt kan worden. Papier wordt verzameld in een speciale container en wordt daarna gerecycled. 

Energieverbruik

Levo is zeer bewust bezig met het gebruik van energie. Er wordt gewerkt met LED verlichting en bewegingssensoren die ervoor zorgen dat verlichting niet onnodig lang aan staat. Daarnaast wordt er gekozen voor leveranciers die meedenken op het gebied van energie zuinig produceren. Dat betekent dat machines en installaties minder energie verbruiken. 

FSSC 22000

Certificering

Levo is FSSC 22.000 gecertificeerd (Food Safety System Certification). Dit is een standaard die ontwikkeld is door de stichting Certificatie Voedselveiligheid. Deze standaard is revolutionair omdat dit de eerste standaard voor de voedingsmiddelenindustrie is die wereldwijd geaccepteerd wordt. Daarnaast werkt Levo volgens strenge procedures. Binnenkomende grondstoffen worden gecontroleerd en leveranciers worden met de grootste zorg geselecteerd. Zo streven wij naar het effectief inrichten van onze voedselveiligheid verantwoordelijkheden.

Ook op beurzen besteedt LEVO aandacht aan verantwoorde producten. Een aantal voorbeelden: 

  • Alle halogeen lampen zijn vervangen door LED-lampen
  • Plastic snack- en frietbakjes zijn vervangen door biologisch afbreekbare bakjes
  • De standaard servetten hebben plaats gemaakt voor servetten van gerecycled papier
  • De overstap is gemaakt van plastic draagtassen naar herbruikbare tassen 
LEVO fiets

Een bedrijf met historieIn 1916 trok in het Friese dorpje Achlum de slagersknecht Jurjen Rollingswier de stoute schoenen aan: hij werd zelfstandig ondernemer. Hij kocht rundvet in, maakte het gereed voor menselijke consumptie en verkocht het in emmers aan de omliggende boerderijen.Dat was het begin van wat nu de kleinste zelfstandige margarinefabriek in Nederland is. Natuurlijk lieten de crisisjaren en de jaren rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog Levo niet onberoerd. Regeringsbesluiten, overdonderende concurrentie van de multinationals, grondstofgebrek en zelfs familiestrijd, ze konden de onderneming weliswaar laten buigen, maar niet breken.Vanaf 1951 ging het echter weer bergopwaarts met de fabriek. Met name dankzij zoon Pier Simon Rollingswier die een zeer goede neus had voor nieuwe ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. Hij was zijn tijd ver vooruit door als eerste in Nederland boterolie en halvarine te maken.Er is sindsdien veel veranderd. Wat gelijk is gebleven is de uiterste zorg waarmee de raffinadeuren en

grondstofleveranciers worden geselecteerd en de voortdurende controle op de kwaliteit van de geleverde grondstoffen.

 

pand

Assortiment

Onbetwist marktleider is Levo sinds jaar en dag met het 20 liter blik slaolie waarop de bekende Oosterse dame u verleidelijk in de ogen kijkt. In 2004 introduceerde Levo Grenada Gold frituurolie, een verantwoorde frituurolie die aan alle eisen van de campagne Verantwoord Frituren voldoet. Grenada Gold frituurolie wordt afgevuld in zakken van 5 liter (2 per doos). De verpakking is handig, milieuvriendelijk en zorgt voor minder afvalvolume.Naast oliënfrituuroliën en margarines biedt Levo ook diverse sauzen. De laatste jaren is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Wat begon met de introductie van LevoNaise fritessaus is uitgegroeid tot een compleet sausassortiment. De sauzen worden afgevuld in unieke, innovatieve en afval besparende verpakkingen.