Oliebollenolie

Het is alweer bijna winter. Het duurt niet lang meer voordat we weer kunnen genieten van overheerlijke oliebollen en appelflappen. Vraagt u zich af welke olie het meest geschikt is om uw appelflappen, oliebollen en krentenbollen in te bakken? Twijfelt u of u het beste zonnebloemolie kunt gebruiken? Of sojaolie? Of arachideolie? Wij hebben het antwoord op al uw vragen over het bakken van oliebollen.

Het percentage onverzadigde vetzuren

Wilt u weten of een olie geschikt is om oliebollen in te bakken? Kijk dan naar het percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Omdat oliebollen op een hoge temperatuur worden gebakken, dient dit percentage hoog te zijn. Dit in tegenstelling tot het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren. Bij langdurige verhitting gaan de enkelvoudig onverzadigde vetzuren niet "kapot" en kunt u langer oliebollen bakken. Deze olie is minder snel aan vervanging toe dan een olie die een hoog percentage meervoudig onverzadigde vetzuren bevat.

Levo oliebollenolie

Levo heeft twee zeer geschikte oliën voor langdurige verhitting op hoge temperaturen: arachideolie en Grenada Gold frituurolie. Beide zijn verkrijgbaar bij een groothandel bij u in de buurt. Neem voor de dichtstbijzijnde groothandel contact met ons op. U kunt voor het bereiden van oliebollen het beste kiezen voor:

Oliebollen bakken in arachideolie:

 • Hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren
 • Geschikt voor frituren van oliebollen
 • Geeft een heerlijke en typische smaak en geur aan uw oliebollen.

Bakken in Grenada Gold frituurolie:

 • Hoogste percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren
 • Uitermate geschikt voor frituren van oliebollen
 • Qua geur en smaak neutraal

Wat is belangrijk voor de beste oliebollen?

Oliebollen bakken is helaas niet iets dat u iedere week of maand doet. Daarom willen de eerste appelflappen, krentebollen of oliebollen nog wel eens mislukken. Levo helpt u met een aantal tips om ook van de eerste bollen van het nieuwe seizoen een groot succes te maken! Net als andere gistproducten zijn ook oliebollen gebonden aan een aantal wetmatigheden. Er is echter een groot verschil: oliebollen worden vaak gemaakt uit beslag in plaats van deeg. Dit verschil is te zien in de stijfheid van het deeg door diverse grondstoffen en bewerkingen van het beslag. Het is daarom belangrijk om de receptuur van oliebollen goed op te bouwen. 

Tips voor het bakken:

 • Kneed de oliebollen goed af
 • Zorg dat de eventuele vulling (krenten) goed gereinigd en geweld wordt
 • Laat het beslag niet afkoelen
 • Bak de oliebollen in de beste kwaliteit olie
 • Laat de oliebollen na het bakken goed afkoelen en uitwasemen
 • Verpak de oliebollen in een vetafstotende verpakking

Meer informatie

Onze oliën kunt u verkrijgen bij een groothandel bij u in de buurt. Bent u nieuwsgierig en wilt u meer weten over de oliebollenolie van Levo? Neem gerust contact met ons op!

Verpakkingsmogelijkheden Oliebollenolie

Blikken
Blikken

20 liter

Blikken
Blikken

20 liter

Packzak
Packzak

2x5 liter