Groothandel plantaardige olie

Levo produceert al 100 jaar diverse soorten plantaardige oliŽn voor de horeca. Van oliŽn die geschikt zijn om te verhitten, tot oliŽn voor een saus of dressing. Alle Levo oliŽn zijn 100% plantaardig en van constante topkwaliteit. De plantaardige oliŽn worden afgevuld, geblend en verkocht via lokale, landelijke en internationaal opererende groothandels.

Wat zijn plantaardige oliŽn?

Plantaardige olie wordt gemaakt uit vruchten en zaden. Door deze zaden en vruchten te persen, wordt er olie verkregen. Plantaardige oliŽn kunnen worden geperst uit noten, zaden, pinda's, maÔs, raapzaad, sojabonen of zonnebloempitten. Elke olie heeft onderscheidende eigenschappen en plantaardige olie soorten bevatten veel essentiŽle vetzuren en vitamine A. Welk type plantaardige olie u het beste kunt gebruiken hangt af van de toepassing. Voor advies kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Toepassing van Levo plantaardige oliŽn

Voor koude toepassingen zijn andere oliesoorten geschikt dan voor kort- of langdurige verhitting. Van de plantaardige oliŽn van Levo kunt u slaolie, sojaolie en zonnebloemolie het beste gebruiken voor de koude toepassingen. Door de nootachtige smaak en geur wordt ook sesamolie van Levo vaak gebruikt om gerechten extra op smaak te brengen. Daarnaast is sesamolie zeer geschikt om te gebruiken in een dressing. Arachideolie, oliebollenolie en de speciaal door Levo ontwikkelde Grenada Gold Frituurolie en Frituurolie Puur zijn uitstekend geschikt voor langdurige verhitting. Voor bakken en braden kiest u voor raapolie of Better bakolie, die bestand is tegen hoge temperaturen en hierdoor veelgebruikt wordt door pannekoekenrestaurants, cafetariaís en snackbars.

Verpakkingen van groothandel plantaardige oliŽn

Alle plantaardige oliŽn van Levo zijn verkrijgbaar in diverse soorten verpakkingen. De verpakkingsmogelijkheden van de plantaardige oliŽn verschillen per oliesoort. Zo zijn er pouches olie beschikbaar van 0,75 liter en leveren wij plantaardige olie in flessen van 2 of 3 liter. Daarnaast worden een aantal soorten oliŽn geleverd in cans van 5 liter, de welbekende groene 20 liter blikken, ringcontainers van 20 liter of in IBC containers met een inhoud van 1.000 liter. Grenada Gold Frituurolie en Frituurolie PUUR worden afgevuld in de onderscheidende en milieuvriendelijke Levo packzak van 5 liter. De Levo Better Bakolie is beschikbaar in een pouch van 0,5 liter. Hiermee kunt u de schenk- of sprayfles bijvullen met deze plantaardige bakolie. Voor grootverbruikers is Better Bakolie verkrijgbaar in 5 liter cans. 

Kijk bij de plantaardige oliŽn voor de verpakkingsmogelijkheden per type olie:

Verkrijgbaarheid van groothandel oliŽn

De groothandel plantaardige oliŽn worden, net als de sauzen, margarines en frituuroliŽn, verkocht via diverse groothandels. Bent u nieuwsgierig naar uw dichtstbijzijnde verkooppunt van Levo groothandel plantaardige oliŽn? Bel dan met: 0517-394141 of ga naar onze contactpagina.