OliŽn

De belangrijkste en meest gebruikte basisoliën zijn: sojaolie, arachideolie, zonnebloemolie, slaolie, palmolie en raapzaadolie. Het gebruik van olie gaat terug tot in de vroege oudheid. De Egyptenaren bereidden 2000 jaar voor Christus al gerechten in olie. Ook gebruikten ze olie als brandstof, medicijn en voor lichaamsverzorging. Olie wordt verkregen door zaden en vruchten, zoals zonnebloempitten, sojabonen, raapzaad, pinda’s en noten te persen.

Vraagt u zich wel eens af wat de meest geschikte olie is voor u? Kunt u het beste zonnebloemolie gebruiken? Of sojaolie? Of arachideolie? Welke soort frituurolie? Het antwoord hangt volledig af van de toepassing waarvoor u de olie wilt gebruiken. Voor frituren is een andere olie geschikt dan voor een olie die alleen koud gebruikt wordt.

De juiste olie

Van de basissoorten olie kunt u slaolie, sojaolie en zonnebloemolie het beste gebruiken voor koude toepassingen zoals voor een dressing of een saus. Ook kunt u deze oliesoorten prima gebruiken om kortstondig te verhitten. Voor langdurige verhitting zijn andere oliesoorten meer geschikt zoals arachideolie en de speciaal door Levo ontwikkelde Grenada Gold frituurolie.

Wat belangrijk is om te bepalen of een olie nu wel of niet geschikt is om in te bakken wordt bepaald door het percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren en meervoudig onverzadigde vetzuren. Als u gaat frituren op een hoge temperatuur kunt u het beste kiezen voor een olie die een hoog gehalte enkelvoudig onverzadigde vetzuren heeft en een laag percentage meervoudig onverzadigde vetzuren. Let hier dus op bij het aanschaffen van de meest geschikte soort olie om in te frituren. Grenada Gold frituurolie is een uitstekend product om in te frituren.

OIien fabriek3


Levo is al bijna 100 jaar leverancier van plantaardige oliën en vult de verschillende oliesoorten af in verpakkingen van 0,75 liter, 3 liter, 5 liter, 10 liter, 20 liter maar ook levering in IBC containers van 1.000 liter is mogelijk.

> Gratis proefpakket aanvragen

Verpakkingsmogelijkheden

Pouches (stazakken)
Pouches (stazakken)

0,75 liter

Flessen
Flessen

3 liter

Cans
Cans

5 liter

Blikken
Blikken

20 liter

IBC containers
IBC containers

1.000 liter