Professionele frituur

7 tips voor een professionele frituur

U wilt professioneel frituren? Frituren is voor veel horecaondernemers een dagelijkse activiteit. Maar wat is nu verantwoord? Waar moet op gelet worden? Hieronder een aantal tips voor horeca ondernemers.

1. Bakwand/frituuroven

Maak de keuze voor een goede, betrouwbare en professionele frituuroven. Zorg ervoor dat alles naar behoren functioneert en laat uw apparatuur structureel onderhouden en controleren.

2. Professioneel frituren met professionele frituurolie

Uiteraard speelt frituurolie een zeer belangrijke rol bij het frituren. Maak een weloverwogen keuze voor een goede, sterke frituurolie. Let op aspecten die u belangrijk vindt zoals levensduur, geur en smaak, bakaanslag, verantwoord frituren, krokant bakresultaat, etc. Grenada Gold frituurolie is een uitstekende keuze.

3. Temperatuur

Zorg ervoor dat u frituurt op een juiste temperatuur. Advies is om rond 170 graden Celsius te frituren.

4. Meten is weten!

Meten is weten! Meet de staat van uw frituurolie. Er is zeer moderne en professionele meetapparatuur beschikbaar waarmee u de staat van uw frituurolie kunt bepalen om op een zo professioneel mogelijke manier te frituren. Maak daar gebruik van en houd alles netjes bij in een logboek zodat u dagelijks de staat van uw frituurolie kunt inzien. Op deze manier zorgt u ervoor dat u niet te lang met dezelfde frituurolie werkt maar voorkomt u tevens dat u te vroeg ververst.

5. Filter uw frituurolie

Filter uw frituurolie! Door uw frituurolie te filteren voorkomt u dat kruimels van gepaneerde snacks continue worden mee gefrituurd. Door te filteren verlengt u de levensduur van de frituurolie.

6. Ververs regelmatig en op tijd

Iedere soort frituurolie is op een bepaald moment aan vervanging toe. Door te filteren kunt u de levensduur van de frituurolie verlengen en door te meten weet u exact wanneer uw frituurolie aan vervanging toe is. Ververs regelmatig.

7. Maak uw frituurpannen goed schoon.

Zorg ervoor dat als u uw frituurolie gaat verversen uw frituurpannen helemaal schoon zijn zodra de nieuwe frituurolie in de pan gaat en dat er geen resten meer van de vorige olie in zitten.

Professionele frituur olie: Grenada Gold

Grenada Gold frituurolie is de meest geschikte frituurolie voor horeca bedrijven. Grenada Gold frituurolie is 100% plantaardig, heeft een zeer lange levensduur, is qua geur en smaak neutraal, veroorzaakt geen bakaanslag en zorgt voor een krokant en knapperig bakresultaat. Tevens voldoet Grenada Gold aan alle eisen van de campagne Verantwoord Frituren. Kortom, dé professionele horeca frituurolie! Wilt u Grenada Gold testen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Verpakkingsmogelijkheden Grenada Gold

Packzak
Packzak

2x5 liter

Blikken
Blikken

20 liter

IBC containers
IBC containers

1.000 liter