Over Levo

Het recept van Levo: eigen kracht en kennis, inventiviteit en een innovatieve geest. Levo is in 1916 opgericht als onafhankelijk familiebedrijf en dat is het tot op de dag van vandaag gebleven. Gevestigd te Franeker en gehuisvest in een ultramoderne fabriek worden plantaardige oliën, frituuroliën, margarines en sauzen vervaardigd. Vooruitstrevend en innovatief wordt continu gewerkt aan kwaliteit en productverbetering. Hierbij wordt rekening gehouden met het milieu en het gebruiksgemak voor de eindverbruiker. Voor de producten worden uitsluitend grondstoffen van vooraanstaande leveranciers toegepast. Levo staat voor absolute leveringsbetrouwbaarheid.

LEVO fiets

Een bedrijf met historie


In 1916 trok in het Friese dorpje Achlum de slagersknecht Jurjen Rollingswier de stoute schoenen aan: hij werd zelfstandig ondernemer. Hij kocht rundvet in, maakte het gereed voor menselijke consumptie en verkocht het in emmers aan de omliggende boerderijen.

Dat was het begin van wat nu de kleinste zelfstandige margarinefabriek in Nederland is. Natuurlijk lieten de crisisjaren en de jaren rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog Levo niet onberoerd. Regeringsbesluiten, overdonderende concurrentie van de multinationals, grondstofgebrek en zelfs familiestrijd, ze konden de onderneming weliswaar laten buigen, maar niet breken.

Vanaf 1951 ging het echter weer bergopwaarts met de fabriek. Met name dankzij zoon Pier Simon Rollingswier die een zeer goede neus had voor nieuwe ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt. Hij was zijn tijd ver vooruit door als eerste in Nederland boterolie en halvarine te maken.

Er is sindsdien veel veranderd. Wat gelijk is gebleven is de uiterste zorg waarmee de raffinadeuren en
grondstofleveranciers worden geselecteerd en de voortdurende controle op de kwaliteit van de geleverde grondstoffen.

pand
Levo slaolie 20 liter

Slaolie

Onbetwist marktleider is Levo sinds jaar en dag met het 20 liter blik slaolie waarop de bekende Oosterse dame u verleidelijk in de ogen kijkt.

product1

Grenada Gold frituurolie

In 2004 introduceerde Levo Grenada Gold frituurolie, een verantwoorde frituurolie die aan alle eisen van de campagne Verantwoord Frituren voldoet. Grenada Gold frituurolie wordt afgevuld in zakken van 5 liter (2 per doos). De verpakking is handig, milieuvriendelijk en zorgt voor minder afvalvolume.
 

00025_FAM_7589

Sauzen

Naast oliën, frituuroliën en margarines biedt Levo ook diverse sauzen. De laatste jaren is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Wat begon met de introductie van LevoNaise fritessaus is uitgegroeid tot een compleet sausassortiment. De sauzen worden afgevuld in unieke, innovatieve en afval besparende verpakkingen.