Oliebollenolie

Het is alweer winter en het oliebollenseizoen is weer gestart. Vraagt u zich af welke olie de meest geschikte olie is om uw appelflappen, oliebollen en krentenbollen in te bakken? Twijfelt u of u het beste zonnebloemolie kunt gebruiken? Of sojaolie? Of arachideolie? Wij hebben het antwoord op al uw vragen over het bakken van oliebollen.

De juiste oliebollenolie

Wat belangrijk is om te bepalen of een olie wel of niet geschikt is om in te bakken wordt bepaald door het percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren en meervoudig onverzadigde vetzuren. Als u gaat frituren op een hoge temperatuur kunt u het beste kiezen voor een olie met een hoog gehalte enkelvoudig onverzadigde vetzuren en een laag percentage meervoudig onverzadigde vetzuren. Let hier dus op bij het aanschaffen van de meest geschikte soort olie om in te frituren.

De reden waarom u het beste kunt kiezen voor een olie met een hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren heeft te maken met het feit dat deze vetzuren bij langdurige verhitting niet ďkapotĒ gaan. U kunt dus langer met de olie bakken zonder dat de olie aan vervanging toe is. Een olie met een hoog percentage meervoudig onverzadigde vetzuren gaat bij verhitting wel snel ďkapotĒ.

Levo's speciale oliebollenolie

Bij oliebollen is er sprake van langdurige verhitting op hoge temperaturen. Levo heeft hiervoor twee zeer geschikte oliŽn. U kunt voor het bereiden van oliebollen het beste kiezen voor arachideolie of voor de speciaal door Levo ontwikkelde Grenada Gold frituurolie.

Oliebollen bakken in arachideolie

  • Hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren
  • Geschikt voor frituren van oliebollen
  • Geeft een heerlijke en typische smaak en geur aan uw oliebollen.

Bakken in Grenada Gold frituurolie

  • Hoogste percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren
  • Uitermate geschikt voor frituren van oliebollen
  • Qua geur en smaak neutraal

Wat is belangrijk voor de beste oliebollen?

Oliebollen bakken is helaas niet iets dat iedere week of maand wordt gedaan en daarom willen de eerste appelflappen, krentebollen of oliebollen nog wel eens mislukken. Daarom helpt Levo u met een aantal tips om ook van de eerste bollen van het nieuwe seizoen een groot succes te maken!

Oliebollen bakken is net als andere gistproducten gebonden aan een aantal wetmatigheden. Er is echter een groot verschil: oliebollen worden vaak gemaakt uit beslag in plaats van deeg. Dit verschil is te zien in de stijfheid van het deeg door diverse grondstoffen en bewerkingen van het beslag. Het is daarom belangrijk om de receptuur van oliebollen goed op te bouwen.

Nog meer tips voor het bakken van de beste oliebollen:

- Kneed de oliebollen goed af
- Zorg dat de eventuele vulling (krenten) goed gereinigd en geweld wordt
- Laat het beslag niet afkoelen
- Bak de oliebollen in de beste kwaliteit olie
- Laat de oliebollen na het bakken goed afkoelen en uitwasemen
- Verpak de oliebollen in een vetafstotende verpakking

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden of wilt u meer weten over de oliebollenolie van Levo? Neem gerust contact met ons op!

Verpakkingsmogelijkheden Oliebollenolie

Blikken
Blikken

20 liter

Blikken
Blikken

20 liter