Arachideolie kopen

Arachide is een bekende en veel gebruikte basisolie. Arachideolie wordt ook wel 'aardnootolie' of 'pindaolie' genoemd. Deze aardnoot is van oorsprong afkomstig uit BraziliŽ. Tegenwoordig worden aardnoten in alle tropische streken verbouwd. Arachideolie bevat een hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren en een relatief laag percentage meervoudig onverzadigde vetzuren. Hierdoor wordt arachideolie als een van de beste basis oliesoorten beschouwd als het gaat om langdurig verhitten.

Arachideolie, waar wordt het voor gebruikt?

Arachideolie wordt voor veel doeleinden gebruikt maar vooral oliebollenbakkers en vishandels waarderen dit product enorm. Door het feit dat de arachideolie een relatief hoog percentage enkelvoudig onverzadigde vetzuren bevat wordt arachideolie veelal gebruikt voor langdurige verhittingen zoals het frituren van frites, vis en oliebollen.

Arachideolie kopen

Hoge kwaliteit arachideolie kopen

Wilt u Levo arachideolie kopen? Arachideolie van Levo is gegarandeerd vers, constant van kwaliteit, 100% plantaardig en in diverse verpakkingen verkrijgbaar. Levo stelt zeer hoge eisen aan de kwaliteit van haar grondstoffen en dat komt tot uiting in de uitmuntende kwaliteit van de eindproducten. U kan Levo arachideolie kopen bij vele groothandels in de volgende formaten:

  • 0,75 liter pouches (stazakken)
  • 3 liter flessen
  • 5 liter cans
  • 20 liter blikken
  • 1.000 liter IBC containers

Meer informatie?

Wilt u geen arachideolie kopen?

Bent u op zoek naar een olie als basis voor een saus of dressing? Dan zijn zonnebloemolie, slaolie of sojaolie de juiste alternatieven.